Zo werkt het

Wie heeft er nooit leerstof (zoals een studieboek) onder zijn of haar kussen gelegd? Het verhaal gaat dat wanneer je tekst onder je kussen legt, je deze ‘s nachts in je opneemt…

Een binnenkant in gebruik

Hoe bijzonder zou het dan zijn als jouw zoon of dochter slaapt met jouw liefdevolle, waarderende woorden onder zijn/haar kussen? Is dat niet heerlijk wakker worden voor jullie allebei?

Met Onder-je-kussen-kaartjes kun je direct aan de slag! Tijdens het bedritueel neem je samen met je kind een kaartje uit het doosje. Je maakt even verbinding en vertelt je kind wat je aan hem/haar waardeert. Je schrijft dit op het kaartje en – als je het leuk vindt – plak of teken je er iets bij. Misschien ontstaat er een gesprekje, misschien ontvang je ‘gewoon’ een grote glimlach of knuffel. Misschien gebeurt er iets onverwachts… Lees daarna een gedichtje, citaat of opdracht achterop het kaartje en leg het dan samen onder het kussen. Je zult merken dat je kind vooral opgetogen en nieuwsgierig is. ‘Ik slaap met iets onder mijn kussen; ligt het er morgenochtend nog?’ Waarderen wordt op speelse wijze iets natuurlijks.

De Onder-je-kussen-kaartjes zijn zo ontworpen dat ze je bij de hand nemen én dat jij gemakkelijk je eigen invulling aan het ritueel kunt geven. Je bepaalt zelf hoe vaak je een kaartje schrijft. Er zitten 52 waarderingskaartjes in het doosje en een aantal bonuskaartjes. Daarbij vind je ook een gebruiksaanwijzing mét communicatietips die je, als je wilt, kunt raadplegen om je kind op zo’n manier te waarderen dat het zijn/haar zelfvertrouwen optimaal kan ontwikkelen. Het doosje is prachtig vormgegeven en mooi stevig, dus je verzamelt en bewaart alle waardevolle momenten van nu met plezier voor later!

‘Wanneer we liefde, waardering, empathie, acceptatie en respect overbrengen, dan maken we een kind zichtbaar.’
~ Nathaniel Branden

Onder-Je-Kussen-9_site

Ga verder naar ‘Zo zijn ze ontstaan’.